Srbija je spremna i voljna da organizuje EP

"To su vesti koje su stare pola sata, tako da ništa zvanično ne mogu da vam kažem osim da smo mi sasvim spremni za organizaciju i da bismo prihvatili da organizujemo prvenstvo ako bi nam (Evropska rukometna federacija) EHF to ponudila", rekao je Đurković.

Holandija je danas odustala od organizacije Evropskog prvenstva za žene, koje je trebalo da se održi od 4. do 16. decembra. EHF je objavio da će poslati ponude drugim savezima za organizaciju i da će naknadno objaviti sve detalje.

"Oni (EHF) su nam rekli da je EP kod nas (u januaru) bilo najbolje organizovano za muškarce i nema razloga misliti da tako ne bi bilo i sa ženama. Mi smo spremni. Imamo kapacitete, hale, hotele, ljudstvo, IT sektor, sve je na mestu", kazao je generalni sekretar RSS.

Đurković, međutim, nije mogao danas ništa više da kaže, pošto se vest o odustajanju Holandije pojavila danas kasno popodne. Za organizaciju velikog takmičenja potrebna je i dozvola vlade I ministarstva sporta, a pre toga to treba zvanično da prihvati RSS.

"Sutra ćemo znati više. Očekujem da se nađemo među zemljama kojima će biti ponuđeno da organizujemo EP. Mi smo voljni i odmah bismo prihvatili", rekao je Đurković.

Beta

Pogledajte još