Koncert u čast kraljice Elizabete

0

Svetske pevačke zvezde Robi Vilijams, Tom DŽouns, Širli Bejsi, Klif Ričards, Kajli Minog, DŽesi DŽej, učestvovali su na koncertu koji je u ponedeljak uveče u Londonu upriličen povodom obeležavanja 60-ogodišnjice stupanja na presto britanske kraljice Elizabete II.

Kraljica je prisustvovala koncertu, a u kraljevskoj loži sedeli su i princ Čarls sa suprugom Kamilom i prinčevi Vilijam i Hari. Koncertu nije prisustvovao suprug britanske kraljice, princ Filip, koji u subotu puni 91 godinu, a koji je smešten u bolnicu zbog infekcije bešike.

Robi Vilijams je otvorio koncert pesmom „Let me entertain you“, a zatim je nastupila grupa „Black Eyed Peas“ sa pesmom „I Gotta Feeling“. Aplauz publike dobili su izvodjači veterani – Klif Ričard, Tom Džons i Širli Bejsi sa pesmom „Diamonds Are Forever“.

Na koncertu ispred Bakingemske palate, pred nekoliko desetina hiljada ljudi, nastupili su još i Pol Makartni, Stivi Vonder, Elton Džon, Kajli Minog, Džesi Džej i grupa „Madness“, koja je s krova palate izvela svoj veliki hit „Our House“.

Britanska televizijska mreža Bi-Bi-Si (BBC) je prenosila koncert uživo i ocenila ga kao „jedan od najspektakularnijih dogadjaja ikada priredjenih u Britaniji“.

LONDON, 5. juna 2012 (Beta)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.