Mubaraku pozlilo, priključen na respirator

0

Zdravstveno stanje bivšeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka u utorak se naglo pogoršalo, tri dana pošto je osuđen na doživotni zatvor zbog umešanosti u ubistva demonstranata.

Zvaničnik iz zatvora Tora, gde je Mubarak smešten posle izricanja presude, rekao je da je svrgnuti predsednik kolabirao nekoliko puta i da je teško disao, zbog čega je priključen na respirator.

Neimenovani zvaničnik je kazao da se Mubarakovo zdravlje pogoršalo posle jučerašnje posete njegove supruge Suzan Mubarak.

Uprava zatvora odbila je zahtev Mubaraka da dovede dva njegova lična doktora da ga pregledaju, ali su pristali da njegovog sina Gamala premeste u zatvorsku ćeliju blizu njega.

Mubarak je u subotu osuđen na doživotni zatvor zbog ubistva oko 850 demonstranata tokom prošlogodišnjih protesta, za šta je tužilaštvo tražilo smrtnu kaznu.

Na doživotni zatvor osuđen je i bivši ministar unutrašnjih poslova Habib al-Adli, dok su optužbi za ubistvo demonstranata oslobodjena šestorica bivših šefova bezbednosnih službi kojima se sudilo zajedno s Mubarakom.

Njegovi sinovi Ala i Gamal oslobođeni su optužbi za korupciju, ali su i dalje u pritvoru zbog postupka po drugim optužnicama.

KAIRO, 5. juna 2012. (Beta-AP)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.