Pešić: Video sam pobedu

"Otvorili smo utakmicu bez dovoljno agresije. U takvoj situaciji od 7 šuteva van linije 6, 75 Partizan je pogodio četiri trojke što je 12 poea i za početak ovakve utakmice previše. Trojke nisu odlučile konačan skor, ali su dale neophodnu sigurnost Partizanu. Malo smo kasnije izreagovali, ali nemam šta mnogo da zamerim mojim igračima. Jer ako smo ekipu kakva je Partizan naterali na 19 izgubljenih lopti, 14 ofanzivnih skokova i 14 čistih osvojenih lopti, nema tu trener šta da zameri. Pristup je bio dobar pristup i sa tim sam zadovoljan. Ipak, ne možemo da budemo kompletno zadovljni jer smo imali situaciju u svojim rukama, ali to nismo iskoristili. Da li je to pitanje iskustva ili prevelike želje, ja bih rekao i jedno i drugo po malo. Nismo doneli dobre odluke u napadu i iz tih razloga smo izgubili utakmicu".

Crvena zvezda je početkom poslednje deonice imala priliku da se rezultatski odlepi ali je promašila nekoliko uzastopnih napada.

"Ponavljam, doneli smo loše odluke. Nije to pitanje straha već prevelike želje. Video sam u tim trenucima našu pobedu, jer smo bili u velikoj psihološkoj prednosti. Vratili smo se u igru zahvaljujući dobroj odbrani i velikom zalaganju. Naterali smo Partizan da razmišlja o našoj igri pa su zaboravili na svoje napade. Od 14 osvojenih lopti dali smo 20 poena i onda nemaš prava da kritikuješ ," zaključio je Pešić

Pogledajte još