Tri domaće premijere na Festivalu "Cinema City"

0

Komedija "Smrt čoveka na Balkanu", igrani film "Jelena, Katarina, Marija" i drama "Zverinjak" premijerno će biti prikazane na Festivalu "Cinema City". Festival počinje 16. juna u Novom Sadu.

Premijere tri srpska filma biće održane u okviru takmičarske selekcije „Nacionalna klasa“ na Festivalu „Cinema City„, koji počinje 16. juna u Novom Sadu i traje do 23. juna.

Svoje domaće premijere doživeće ostvarenje nagrađivanog reditelja i scenariste Miroslava Momčilovića – crna komedija „Smrt čoveka na Balkanu„, zatim debitantski igrani film uglednog pozorišnog reditelja Nikite Milivojevića „Jelena, Katarina, Marija„, nastao po romanu „Njujork, Beograd“ Dušana Miklje, kao i „Zverinjak“ u režiji Marka Novakovića, po drami Dušana Spasojevića koja se dešava u malom srpskom selu na obali Drine.

Osim premijernih ostvarenja, za festivalske nagrade takmičiće se još šest domaćih filmova koji su već prikazivani u bioskopima u proteklih godinu dana.

U selekciji su „Klip“ Maje Miloš, „Parada“ Srđana Dragojevića, „Praktičan vodič kroz Beograd sa pevanjem i plakanjem“ Bojana Vuletića, „Šešir profesora Koste Vujića“ u režiji Zdravka Šotre, „Ustanička ulica“ Miroslava Terzića i „Žućko – priča o Radivoju Koraću“ u režiji Gordana Matića.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.