Kad seks postane muka

0

Seks u 70 – tim godinama života je nešto o čemu se ne priča, a upravo tom temom bavi se spisateljica Vedrana Rudan u svojoj novoj knjizi "Kosturi okruga Medison".

Tema romana su dve ljubavne priče, dva ljubavna trougla u čijim središtima su majka i ćerka.

U knjizi razvlačim dvije teme. Prva, u kojim godinama žena ima pravo reći seksu ne, ma koliko njen stari partner mislio da je u najboljoj formi. Znam mnoge žene mojih godina koje nemaju hrabrosti staviti točku na radnje koje bi njihove muževe mogle dovesti do orgazma da nisu u sedamdeset i nekoj. Seks s godinama za udanu ženu postaje velika tlaka. Evo, prva sam koja o tome piše. Druga tema romana je kako se osjeća žena koja se istovremeno tuca sa mužem i ljubavnikom – kaže u intervjuu za „Blic“ Vedrana Rudan.

Da drkadžije ne kupuju knjigu

Spisateljica koju nazivaju i kontroverznom na veoma osoben način reklamira svoju knjigu „moli drkadžije“ da je ne kupuju.

Da, zaista molim drkadžije da ne kupuju moju knjigu, oni ionako imaju sve što im treba. Dešnjaci desnicu, ljevaci ljevicu, blago njima. Sami su svojih tijela gospodari. Drkanje je vjerojatno najbolji seks jer nakon njega nikome ne moraš nježno zahvaljivati – jasna je Vedrana Rudan.

Knjiga će biti predstavljena u Beogradu 8. juna.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.