Djokoviću čast da nosi zastavu Srbije

PARIZ, 6. juna 2012. (Beta) - Najbolji teniser sveta Novak Djoković rekao je da je veoma uzbudjen zbog učešća na Olimijskim igrama u Londonu, posebno zbog toga što će nositi zastavu Srbije.

"Svi smo mi veoma uzbudjeni zbog Olimpijskih igara u Londonu, tog veličanstvenog sportskog dogadjaja i suvišno je pričati koliku mi čast predstavlja da nosim zastavu", izjavio je Djoković agenciji Beta posle pobede u četvrtfinalu Otvorenog prvenstva Francuske protiv domaćeg tenisera Žoa Vilfreda Conge.

Medju stotinak srpskih reprezentativaca, koliko se očekuje da učestvuje na Olimpijadi u Londonu, Djoković je medju glavnim kandidatima za osvajanje zlatne medalje.

Djokovićev kolega Janko Tipsarević, koji se nalazi na osmom mestu ATP liste očekuje medalju na Olimpijadi u paru sa najboljim srpskim dubl igračem Nenadom Zimonjićem.

"Mislim da serviram i reterniram bolje nego ikada. Sa igračem kao što je Zimonjić na mreži očekujem da osvojim neku od medalja. Ziki i ja bićemo zajedno za Srbiju, a mnogi igrači biće rastavljeni, jedino ta braća (Bob i Majk) Brajan", rekao je Tipsarević agenciji Beta.

Trenutno najbolje rangirana srpska teniserka Ana Ivanović takodje je izjavila da joj je veoma važno takmičenje na Olimpijskim igrama, ali da za sada u prvi plan stavlja uspeh na Vimbldonu.

Pogledajte još