Britanski atletičari stranog porekla uče britansku himnu

0

LONDON, 6. juna 2012. (Beta-AP) – Atletičari stranog porekla koji će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu za Britaniju ubrzano uče reči himne "God Save the Queen", kako bi ućutkali kritičare koji dovode u pitanje lojalnost sportista koji su ranije predstavljali druge zemlje.

LONDON, 6. juna 2012. (Beta-AP) – Atletičari stranog porekla koji će se takmičiti na predstojećim Olimpijskim igrama u Londonu za Britaniju ubrzano uče reči himne „God Save the Queen“, kako bi ućutkali kritičare koji dovode u pitanje lojalnost sportista koji su ranije predstavljali druge zemlje.

Preponašica Tifani Porter, odrasla u Americi, došla je u centar debate o takozvanim „veštačkim Britancima“, pošto je proglašena za kapitena Britanije na svetskom atletskom prvenstvu u dvorani u martu ove godine u Istanbulu.

Na tom prvenstvu nju su pitali da li zna reči britanske nacionalne himne i može li da otpeva neki njen deo, što je ona odbila, rekavši da zna reči, ali da nije potrebno da je recituje.

Porterova je rodjena i odrasla u SAD, od majke Britanke i oca Nigerijca. Ona je britanski pasoš imala od rodjenja i predstavljala je SAD u juniorskoj konkurenciji, pre nego što je počela prošle godine da nastupa za Britaniju.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.