Kako da uskladite oblik lica i ram naočara za suce?

Pre nego što odaberete naočari za ovo leto imajte na umu da, okvir naočara treba da bude u kontrastu sa oblikom vašeg lica, proporcije naočara moraju da budu u skladu s proporcijama lica, okviri bi trebalo da budu usklađeni s nekom karakteristikom vašeg lica koju želite da istaknete.

Srcoliko lice

Široko čelo i "jača" linija vilice sa malom bradom, su osobine srcolikog oblika lica. Ovom obliku lica najbolje pristaju pravougaone naočare koje su šire u donjem delu i tako daju širinu donjem delu lica. Birajte i uske okrugle oblike. Izbegavajte naočare sa naglašenim gornjim delom.

(old_image)

Ovalno lice

Idelan oblik lica, sa harmničnim proporcijama malo užom bradom, visokim čelom i visokim jagodicama. Pravougaone naočari u gornjem delu, a malo zaobljene u donjem, uklapaju se sa oblikom vašeg lica. Ovom licu dobro stoje skoro svi oblici naočari, ali ipak izbegavajte prevelike naočari.

Četvrtasto lice

Istaknute jagodice i četvrtasta brada su osobine ovog lica. Birajte okrugle i ovalne naočari, a ako želite da skrenete pažnju na sebe odaberite vesele naočari u obliku srca ili leptira. Izbegavajte geometrijske i kockaste oblike koji naglašavaju uglove lica.

Okrugo lice

Okruglo lice ima široke jagodice i okruglu bradu. Izaberite pravougaone naočare ili one koje su uglaste u gornjem delu.Izbegavajte prevelike naočare.

(old_image)

Dugačko lice

Duguljasto lice je usko sa uglastim delovima, visokim jagodicama, dugačkim nosem, visokim čelom i uskom bradom. Široki ramovi su odličan način da se izbalansira dužina lica. Sitne naočare zbog kojih lice izgleda duže nisu pravi izbor za osobe sa ovakvim oblikom lica.

Pogledajte još