Spot Bitka za bebe dobio priznanje u Briselu

BRISEL, 6. juna 2012. (Beta) - Nagradu evropskog udruženja reklamnih i marketinških agencija i Evropskog parlamenta u sredu je u Briselu dodeljena Fondu B92 i kompaniji Sači end Sači iz Beograda za spot "Bitka za bebe" iz kampanje kojom je prikupljeno 200 inkubatora za prevremeno rodjene bebe u Srbiji.

Ovo najveće priznanje u konkureniciji video i reklamih spotova iz 26 zemalja direktoru Fonda B92 Veranu Matiću i kreativnom direktoru Sači end Sačija Veljku Goluboviću uručio je predstavnik Evropskog parlamenta prilikom projekcije svih spotova u konkurenciji.

Veran Matić je tim povodom izjavio da je ta nagrada veliki uspeh zato što se akcija sada nastavlja dalje u BiH i Makedoniji.

Matić je rekao da je to u stvari "uspostavljanje nekih drugačijih mostova na Balkanu preko solidarnosti i humanosti a ne samo preko politike".

Ovogodišnja priznanja i nagrade evropskog udruženja reklamnih i marketinških agencija i Evropskog parlamenta bila su usredsredjena na socijalne i humanitarne probleme, kao i na probleme životne sredine.

Najviše priloga koji su dobila priznanja bila su iz najrazvijenijih evropskih zemalja kao što su Velika Britanija, Francuska i Nemačka.

Pogledajte još