Planovi za predstavljanje fijata 500L nepromenjeni

BEOGRAD, 7. juna 2012. (Beta) - Planovi Fijata za predstavljanje novog modela "500L" iz Kragujevca ostaju nepromenjeni, kazali su u četvrtakagenciji Beta u kompaniji Fijat automobili Srbija.

"To dovoljno govori o planovima za proizvodnju u Kragujevcu", kazala je Iva Djurić, menadžer za korporativne komunikacije u Fabrici Fijat automobili Srbija, zajedničkoj kompaniji italijanske firme i Vlade Srbije.

U FAS-u su izbegli da direktno odgovore na pitanja agencije Beta da li će, do kada i zbog cega biti odložena proizvodnja i izvoz novog Fijatovog modela iz fabrike u Kragujevcu, kao i na to kada očekuju da Vlada Srbije ispuni obaveze finansiranja projekta.

Djurić je kazala da će biti organizovana prezentacija i probna vožnja "fijata 500L" za sve svetske medije, u Torinu.

Svetska premijera tog modela je bila na Salonu automobila u Ženevi marta ove godine.

"Večernje novosti" objavile su danas da bi početak programa "fijata 500 L" u kragujevačkim pogonima mogao da bude odložen za septembar zbog nedostatak novca koji je, za to zajedničko preduzeće, trebalo da obezbedi država Srbija.

Početak serijske proizvodnje vozila bio je najavljen za kraj maja ili početak juna.

Srbija je očekivala više od milijardu evra godišnjih prihoda od izvoza Fijatovih vozila.

"Večernje novosti" danas pišu da je Vlada od planiranih 83 miliona evra za pokretanje proizvodnje, obezbedila za sada samo osam. I taj iznos - iako svega jedna destina dogovorenog, isplaćivaće se, u narednom periodu, dnevno - po 200.000 evra.

Pogledajte još