Lukić: Zvezdin dug bio oko 50 miliona

Vladan Lukić je nedavno dobio novi mandat, ali ovaj put nakon glasanja navijača sa članskim kartama na klupskim izborima. Crveno-beli su tako postali prvi srpski klub koji je izabrao rukovodstvo na taj način.

"Realan dug iznosio je između 45 i 50 miliona evra. Više od 250 sudskih sporova čekalo je na svoje izvršenje, i sada posle tri godine vam kažem, da ti sporovi kada se pretvore u sredstva koja smo za njih platili, iznose 10 miliona evra", kazao je Lukić za sajt kluba.

On je rekao da uprava na čijem je čelu nije uspela da sanira kompletan dug, ali je poboljšala način otplate.

"Oslobodili smo se nepovoljnih kamata, reprogramirali smo kredite, povećali period otplate, i uspeli da udahnemo novi, čistiji vazduh", rekao je Lukić.

Ove sezone crveno-beli su, peti put zaredom ostali bez šampionskog trofeja, ali su osvojili Kup Srbije predvođeni trenerom Robertom Prosinečkim. Nakon trijumfa u Kupu navodno je došlo da neslaganja Lukića i Prosinečkog, što je predsednik crveno-belih demantovao.

"Kao veliki prijatelj sa njim još iz igračkih dana znao sam koliko voli Zvezdu i koliku energiju poseduje, kao i koliku emociju gaji prema Zvezdi. Robi je bio moja odluka, koju sam uslovio čak u jednom trenutku odlaskom sa mesta predsednika. I onda neko sebi dozvoli da napiše kako smo Robert i ja u lošim odnosima", naveo je on.

Lukić je istakao da čvrstvo veruje kako će Crvena zvezda sledeće sezone prekinuti dominaciju Partizana u šampionatu.

"Ne želim i pored toga što čvrsto verujem u osvajanje titule, ništa da obećavam, i tako stvaram pritisak na sve u klubu. Crvena zvezda je veliki klub, u kojoj nema mesta neozbiljnosti i nagađanju. Ali ponavljam da verujem u igrački kadar, njihovu energiju, znanje i privrženost grbu i dresu. Osećam dozu sportske drskosti kod njih, i to je ono što nam je nedostajalo prethodnih godina", objasnio je prvi čovek crveno-belih.

(Tanjug)

Pogledajte još