Romni prvi put skupio više novca za kampanju od Obame

VAŠINGTON, 8. juna 2012. (Beta-AP) - Republikanska partija i njen nezvanični kandidat za predsednika SAD Mit Romni prošlog meseca su prvi put sakupili više novca za kampanju od predsednika Baraka Obame, što se dešava u trenutku kada mnogi liberalno nastrojeni demokrati pokazuju nezadovoljstvo prema aktuelnom predsedniku.

Romni i njegova stranka su u maju sakupili više od 76 miliona dolara saopšteno je iz njegove kampanje, dok je iz Obamine kampanje javljenjo da je Demokratska partija prošlog meseca sakupila 60 miliona dolara.

Republikanci su u aprilu prikupli 40 miliona dolara, nešto manje od 43,6 miliona koje su skupili Obama i njegova partija tog meseca.

Cifre u sakupljanju sredstava označavaju novu fazu u kampanji u kojoj Romni kapitalizuje na tome da je on vidjen za predsedničkog kandidata republikanca, što će zvanično biti odredjeno na njihovoj konvenciji u avgustu.

S druge strane, Obama je primoran da se suoči s političkim posledicama slabog ekonomskog oporavka i rastućom frustracijom medju liberalima u stranci.

Pogledajte još