Al-Zavahirijeva žena čestita muslimankama

SANA, 8. juna 2012. (Beta-AFP) - Supruga vodje Al-Kaide Ajmana al-Zavahirija je u petak čestitala muslimankama zbog doprinosa "arapskom proleću" i zatražila od njih da podižu decu u skladu sa kultom džihada.

"Čestitam svim ženama muslimankama na tim blagoslovenim revolucijama", navela je u poruci na jednom islamističkom sajtu Umaima Hasan Ahmed Mohamed Hasan, supruga Egipćanina Zavahirija, piše u tekstu na sajtu Al-Fajr.

"Savetujem vam da podižete decu u kultu džihada i mučeništva i da im usadite ljubav prema religiji i prema smrti... i neka svaka žena podiže svoje dete kao novog Saladina govoreći mu 'ti si onaj koji će vratiti veličinu islamskoj naciji i ti si taj koji će osloboditi Jerusalim'", dodala je ona.

Al-Zavahirijeva supruga je poručila muslimankama i da ostanu verne hidžabu i podstiču svoje muževe i decu da "oslobadjaju zatvorenice gde god se one nalazile... uključujući udovice našeg mučenika Osame bin Ladena koje sa decom pate zatvoreni u Pakistanu".

Poslednji pasus teksta navodi na zaključak da je on napisan pre proterivanja Bin-Ladenovih udovica i dece iz Pakistana u Saudijsku Arabiju krajem aprila.

Pogledajte još