Koliko košta procedura stečaja?

BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta) - Zaposleni u beogradskom nedeljniku Ekonomist saopštili su u petak da im se niko iz firme "Ekonom:east medija grupa" nije obratio povodom štrajka.

Zaposleni i bivši zaposleni u EMG zatražili su da Božidar Djelić "koji tvrdi da nije vlasnik EMG", javnosti kaže da li je tačno da procedura stečaja u EMG, pokrenuta 7. juna, košta "podnosioca zahteva za stečaj, odnosno vlasnika EMG, skoro 50 odsto iznosa koji se zaposlenima duguje za neto-plate".

U saopštenju je Djeliću postavljeno pitanje o tome da li je prisustvovao svim ključnim sastancima i na njima govorio o budućnosti firme, planovima i potrebi da se zaposleni strpe za plate i o tome kako je svuda kriza, pa i u medijima.

Zaposleni su pitali Djelića i da li je na sastanaku oktobra 2011. godine "jasno i glasno izjavio da će ugasiti EMG, ako zaposleni stupe u štrajk i javno saopšte da im se duguju plate", kao i da li je zaposlenima predstavljao nove direktore EMG po odlasku starih.

Redakcija nedeljnika Ekonomist je 1. juna saopštila da je list prestao da izlazi, a da je redakcija stupila u štrajk jer poslodavac duguje šest plata i ne plaća poreze i doprinose.

Poslednja plata je isplaćena za prvi deo novembra, piše u saopštenju.

Pogledajte još