Top pet letnjih maski za lice

I pored redovne i pravilne nege, leto često uzima danak na na našem licu i telu koje pod slojevima krema za sunčanje, vlage i znoja postaje masno i sklono bubuljicama i iritacijama.

Da biste spriječili ove pojave i da bi vaša koža bila obasjana pod suncem, savjetujemo vam da kožu redovno tretirate maskama za lice i to onima koje ćete sami pripremiti od prirodnih sastojaka. Evo koje su maske, po izboru časopisa "She" najučinkovitije:

Maska za osvežavanje lica

(old_image)

Da li ste znali da sir obiluje vitaminom B koji pomaže održavanju zdravlje kože? Pomešajte malo svežeg narendanog sira sa dve kašike meda i isto toliko limunovog soka dok ne dobijete gustu jednoličnu masu. Stavite smesu na lice i ostavite da deluje 20 minuta. Isperite masku hladnom vodom i nakon toga osvežite kožu tako da u mineralnu vodu dodate par kapljica limunovog soka. Umočite čistu maramicu u smesu i obrišite lice.

Piling kože lica i vrata

Dobro izlupajte dva žumanca i dodajte kašiku maslinovog ulja i isto toliko kiselog mleka. U sve to umešajte dve do tri kašike zobene kaše koja ima dejstvo pelinga. Nanesite masku na lice i vrat. Ostavite da deluje dvadesetak minuta i isperite mlakom vodom.

Maska od breskve za kožno tkivo

Breskve će vam pomoći da obnovite lice, budući da su vešti čuvari tkiva kože. Odaberite zrele i mekane breskve, a ukoliko ih ne možete pronaći, pre upotrebe skuvajte one tvrde. Iseckajte ih na komadiće i izgnječite, a potom ih dobro promešajte s jednim belancetom . Ostavite da deluje i isperite mlakom vodom.

Pore dišu posle maske od manga

(old_image)

Ova vrsta voća efikasna je u otvaranju začepljenih pora na koži, a leti je dostupnija nego inače. Ukoliko ga izmešate s medom, smiriće nadraženu kožu. Postupak je sličan kao i svi prethodni: pomešajte mango i med dok ne dobijete jednoličnu smesu, namažite lice i ostavite da djeluje. Nakon ispiranja koža će ostati mekana što je rezultat delovanja enzima i minerala koje sadrži mango.

Maska od krompira za zaštitu

Ova povrtarska biljka sadrži minerale, vitamine i antioksidanse koji poboljšavaju tonus kože i imaju antibakterijska svojstva. Skuvajte krompir i zgnječite ga u kašu. Dodajte 4 - 5 kapi ekstra devičanskog maslinovog ulja. Promešajte i dodajte kašiku mleka. U mešavinu pospite malo brašna dok ne dobijete smesu kao testo. Stavite masku na lice i neka deluje 15 - 20 minuta. Potom isperite u vodi.

Pogledajte još