Blaščikovski: Gledao sam kako mi otac ubija majku

Blaščikovski je imao 10 godina kada je njegov otac Zigmund, iz do sada nerazjašnjenih razloga, nožem usmrtio majku Anu.

Jedan od najboljih igrača Borusije Dortmund prošle sezone bio je toliko potresen da pet dana nije mogao da ustane iz kreveta, a kasnije su brigu o njemu preuzeli baka i ujak sa sela.

"Nikada neću shvatiti zašto se to dogodilo. Uvek ću se pitati -Zašto? Ranije o tome nisam želeo da pričam, pokušao sam da zaboravim, ali nisam mogao. Sada sam dovoljno odrastao da razgovaram na tu temu", rekao je Blaščikovski engleskim medijima.

Blaščikovski je veom pobožan, svaki dan čita Bibliju i postignute golove posvećuje majicu, za koju veruje "da ga posmatra sa neba".

"Mama se stara o meni i dalje. Imao sam dosta problema u životu, uspeo sam da ih prebrodim i mislim da mi ona tamo negde pomaže", dodao je Blaščikovski.

Popularni Kuba nikada nije razgovarao sa ocem, koji je prošle godine oslobođen posle 15 godina provedenih u zatvoru kazne. Otac je umro prošlog meseca, a poljski fudbaler ipak je došao na sahranu.

Blaščikovski je zbog traume iz detinjstva na određeno vreme morao da napusti fudbal, ali mu se kasnije vratio i ovog leta će predvoditi selekciju Poljske na Evropskom prvenstvu.

(Tanjug)

Pogledajte još