Karden uskoro i na tržištu Srbije

Karden, koji će u subotu na humanitarnoj modnoj reviji u Belom dvoru predstaviti najnoviju kolekciju visoke mode, na konferenciji za novinare u Ambasadi Francuske u Beogradu nije želeo da govori o tim modelima, pre no što budu predstavljeni javnosti.

On je rekao da je već gotovo 70 godina prijatelj nekadašnje Jugoslavije i Srbije, i podsetio da je kao modni kreator dolazio u Beograd gde je prikazivao modne kolekcije Jovanki Broz i saradjivao sa pozorišnom rediteljkom Mirom Trailović.

Karden je novinarima rekao da je počeo da radi sa 14 godina, ali ne zato što je na to bio prinuđen, već iz ambicije i želje da se ostvari u poslu i nauči kako se zaradjuje novac.

Modni kreator, zaslužan za stvaranje pret-a-porter kolekcija - odeće koja nije skupa kao visoka moda i dostupna je i onima koji nisu bogati, smatra da je moda "filozofija života", ali i kako je naveo, izvor prihoda i radnih mesta.

On je kazao da su mu u poslu veoma pomogla poznanstva sa izuzetnim ličnostima poput Kristijana Diora kod koga je počeo da radi kao kreator, i umetnicima poput Pabla Pikasa i Žorža Braka, reditelja Žana Koktoa, pisca Andre Malroa.

BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još