Đoković "počistio" Federera

Srpski tenisar do trijumfa je došao za dva sata i pet minuta pošto je tokom sva tri seta uspeo da nadigra velikog rivala.

U prvom setu oba tenisera dobro su počela meč, da bi Federer prvi stekao prednost jednog brejka - u petom gemu. Ipak, već u sledećem gemu Đoković je uzvratio i oduzeo servis protivniku da bi u desetom gemu drugim brejkom poveo u meču.

Šsvajcarac je odlično započeo drugi set i sa dva brejka poveo 3:0. Ipak, Đoković je uspeo da se vrati u meč već u sledećem gemu da bi do kraja seta odličnom igrom osvojio još šest gemova, dok je protivniku prepustio samo jedan.

Poslednji set na meču odlučen je sredinom tog dela igre kada je pri rezultatu 2:2 srpski teniser napravio ključni brejk, a do kraja seta sačuvao je svaki svoj servis i plasirao se u finale.

Njegov protivnik Rafael Nadal, drugi igrač sveta, u sedam nastupa u karijeri šest puta je osvajao Rolan Garos, a prošle godine je trijumfovao u finalu protiv Federera.

On je u polufinalu ranije danas ubedljivo savladao zemljaka Davida Ferera sa 3:0 u setovima.

Ukoliko trijumfuje u nedelju, srpski teniser će postati tek treći igrač u istoriji koji je uspeo da osvoji četiri "gren slem" turnir u nizu.

Pre njega to je 1938. uspeo Amerikanac Don Badž, a takav uspeh dva puta je postigao legendarni Australijanac Rod Lejver koji je taj podvig zabeležio 1962. i 1969.

Pobedniku ovogodišnjeg izdanja Otvorenog prvenstva Francuske pripašće nagrada od milion i 240 hiljada evra.

Beta

Pogledajte još