Dinkić da objasni svoju ulogu u prodaji Mobtela

"Dinkić po ko zna koji put vrši pritisak na Kurir, i to po pravilu kad god pišemo o pljački Srbije i njenih građana. Ovog puta mu je zasmetalo to što smo pisali o prodaji Mobtela, odnosno istrazi koja se tim povodom vodi u Austriji", piše u saopštenju redakcije.

Redakcija tog lista navela je da Dinkić pokušava da skrene pažnju javnosti lažnim optužbama da pojedini političari stoje iza "Kurira" i da naručuju tekstove protiv njega, umesto da objasni kakva je njegova uloga u toj prodaji, koju je, kako se navodi, i Evropska komisija označila sumnjivom.

"Dinkić s pozicije političke moći nastupa u svom maniru, bahato i siledžijski. Kurir je dobio potvrdu austrijskog tužilaštva da se vodi istraga zbog prodaje Mobtela u kojoj ste i Vi učestvovali. Znači, gospodine Dinkiću, demantujte austrijsko državno tužilaštvo kada Vas pozovu da date izjavu", navodi se u saopštenju.

U saopštenju piše da će Dinkića pozvati i iz srpskog tužilaštva zbog pretećih poruka izdavaču "Kurira" i krivične prijave koju će taj list podneti protiv lidera URS.

"Verujemo da će sve afere dobiti svoj epilog i pred nadležnim institucijama, a korumpirani političari kaznu kakvu po zakonu zaslužuju",
piše u saopštenju lista Kurir.

Dinkić je danas negirao da se protiv njega vodi istraga o kojoj piše Kurir i poručio da neće razgovarati sa Demokratskom strankom (DS) o formiranju vlade dok se ne utvrdi da li Boris Tadić vodi kampanju protiv URS.

On je rekao da list "Kurir" "uređuju" funkcioneri DS Dušan Petrović i Slobodan Homen i da "sumnja" da iza današnjih napisa stoji Boris Tadić.

List "Kurir" danas je preneo da je austrijsko tužilaštvo za borbu protiv korupcije pokrenulo istragu protiv biznismena Martina Šlafa zbog kupovine "Mobtela", a proverava i kako je lider Ujedinjenih regiona Srbije isplatio 357,9 miliona evra.

BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još