Samardžić: Vlada je Tačiju izručila Srbe

"Danas se jasno vidi da su razgovori oko severa Kosova i položaja Srba na Kosovu bili najobičnije obmanjivanje srpske javnosti. Ovo je čas istine, a nažalost otkriće se i da su i ostalim tačkama tog sporazuma Srbi na Kosovu i Metohiji jednostavno izručeni vlasti Hašima Tačija i pušteni niz vodu od strane Vlade Srbije", rekao je Samardžić agenciji Beta.

Stefanović
je ranije danas rekao agenciji Beta da ne postoji pisani trag o tome da se sporazum o slobodi kretanja ne odnosi na sever Kosova, ali da je beogradski tim jasno istakao da zbog specifičnosti severa Kosova relevantni paragraf tamo ne može biti primenjen.

"Stefanović je danas još jednom pokušao da obmane javnost Srbije, prvi put time što je rekao da je za Srbe na severu Kosova dogovorena garancija u vezi sa registarskim tablicama, a danas da oni zapravo nisu imali nikakvo pisano uverenje Roberta Kupera ili evropske strane", rekao je Samardžić.

Samardžić je naveo da će se korak po korak, kao i za registarske tablice, otkrivati istina i o ostalim tačkama tog sporazuma.

"Međutim, potrebno je skrenuti pažnju da je Odbor za Kosovo i Metohiju Skupštine Srbije raspravljao o tom pitanju i svi članovi odbora, pa čak i predstavnici Stefanovićeve Demokratske stranke, još prošle jeseni jasno su rekli da su dogovori o slobodi kretanja i registarskim tablicama zapravo uterivanje Srba u sistem Prištine", rekao je Samardžić.

To je tada jasno rečeno, ali mediji, nažalost, to nisu pratili i nisu umeli tada da pokažu ono što je u skupštini rečeno, ocenio je potpredsednik DSS-a.

BEOGRAD, 8. juna 2012. (Beta)

Pogledajte još