Zvezda bolja od Partizana

Utakmica je odigrana pred oko 5.000 gledalaca, a sudili su Milivoje Jovčić, Uroš Obrknežević i Branislav Mrdak.

Crvena zvezda: Čović 1, Ilić 7, Lazić 3, Nedović 7, Lešić 6, Subotić 2, Radivojević 5, Nikolić, Tomas 18, Milutinović 7, B. Popović 4, P. Popović 6.

Partizan: Kecman 2, Raduljica 17, Lučić 10, Milosavljević 10, Bešović, Božić 1, Čakarević 4, DŽejms 5, Mačvan 5, Đekić, Anđušić 2, Bertans.

Zvezda je “uzvratila” udarac Partizanu, zabeležila prvu pobedu nad večitim rivalom ove sezone i unela neizvesnot u finalnu seriju plej-ofa Superlige. Zvezdi je ovo bila i prva pobeda nad Partizanom nakon 15 uzastopnih poraza.

Mec je bio rešen dva minuta pre kraja kada je Sava Lešić, bivši igrač crno-belih, pogodio “trojku” i doneo Zvezdi prednost 61:55. Crno-beli nakon toga više nisu imali snage za preokret, kojem su bili blizu u završnici meča.

Partizan je dobro otvorio meč, ali nakon par uvodnih minuta crveno-beli su se “sabrali” i potpuno preuzeli kontrolu na parketu.

(old_image)

Jakim ritmom i čvrstom odbranom uspeli su da zaustave šut spolja branioca trofeja, a kada se na to doda i dobar ofanzivni skok ekipe Svetislava Pešića, ne čudi što su crveno-beli u 12. minutu prvi put imali dvocifrenu prednost (27:17).

Partizan je na momente u završnici poluvremena delovao pomalo izgubljeno na parketu, bez ideje kako da se suprotstavi razigranom rivalu. Crno-bele je zadesio i peh u trećoj četvrtini, pošto se povredio plejmejker Dominik DŽejms.

Sledeća utakmica finalne serije igra se u utorak, 12. juna, a domaćin je Partizan.

Podršku crveno-belima sa tribina večeras su pružili i Milan Gurović, Milos Teodosić, Marko Kešelj i Igor Butulija.

(Tanjug)

Pogledajte još