Taksista sa Kosova prevozi bolesnike u Vranje

0

Taksista Božidar Arsić iz Domorovca u opštini Kosovska Kamenica od 1. juna, od kada su kosovske vlasti zabranile upotrebu srpskih tablica, na poziv Zdravstvene ambulante u Ranilugu, bez naplate prevozi bolesnike do Zdravstvenog centra Vranje.

U Kosovskom pomoravlju u opštinama Kosovska Kamenica, Gnjilane, Novo Brdo i Vitina živi oko 30.000 Srba.

Arsić, koji je od 1999. živi kao podstanar i raseljeni u Domorovcu, za agenciju Beta kaže da je svojim vozilom, koje je jedno od retkih u Kosovskom pomoravlju preregistrovano na KS tablice, do Zdravstvenog centra Vranje prevezao tri pacijenta kojima je život bio ugrožen, medju kojima i jedno dete.

„Jedan čovek je posekao prste, jedan je imao srčani udar, i jedno dete od 3-4 godine je imalo tešku povredu glave, u sva tri slučaja pozvala me medicinska sestra iz Zdravstvene ambulante, jer njihovo ambulantno vozilo nije preregistrovano na KS tablice, odazvao sam se bez pitanja i prevezao ih do Vranja. Nisu mi nudili da plate, niti sam to tražio“
, kaže Arsić.

Prema njegovim rečima, zdravstvena ambulanta u Ranilugu ima dva ambulantna vozila koja su do 1. juna prevozila bolesnike, ali ni jedno nije preregistrovano na KS tablice i lekari se ne usudjuju da ih koriste ni za hitne slučajeve.

KOSOVSKA KAMENICA, 9. juna 2012. (Beta)

On navodi da je „ljudima najčešće potreban prevoz do Bujanovaca ili Vranja a da Srbi automobile sa gnjilanskim GL tablicama ne izvoze iz dvorišta jer ih Kosovska policija oduzima uz plaćanje kazne od 250 evra“.

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.