Demokrate i Socijalisti imaju većinu i bez LDP?

List piše da će, takođe, biti ostavljena otvorena vrata i ostalima da uđu u vladu ukoliko podrže platformu Borisa Tadića.

Koalicija koju predvodi DS, naime, na parlamentarnim izborima osvojila je 67 mandata, dok su koaliciji SPS-PUPS-JS pripala 44 mandata. Oni zajedno imaju 111 poslanika, tako da sa sedam poslanika manjina, dva SDA, četiri SPO i dva poslanika Maje Gojković imaju potrebnu većinu, navodi "Press" na svom sajtu, tvrdeći da su mu potpredsednik SPO-a Aleksandar Jugović i Gojkovićeva potvrdili da su se dogovorili s Tadićem.

Jugović je potvrdio "Presu" da će ta stranka podržati DS i bez podrške LDP-a (na čijoj je listi).

"SPO želi da podrži i da svoj doprinos u ostvarivanju ciljeva, principa i programa koje je javnosti predstavio budući premijer Boris Tadić", kazao je Jugović i potvrdio saznanje "Pressa" da su se Tadić i lider SPO-a Vuk Drašković "videli pre nekoliko dana".

Maja Gojković je izjavila "Presu" da odvojeno razgovara o učešću u vladi. "Prvo DS i SPS treba da se izjasne da će praviti vladu, a stranke se okupljaju oko programa vlade, a ne oko brojeva ili oko toga ko će dobiti koliko ministarstava", kazala je Gojkovićeva.

Ona je podsetila da je na parlamentarnim izborima Narodna partija (na listi URS-a) osvojila dva poslanička mandata i da je prosto prirodno da ima samostalnost u njihovom raspolaganju.

Tanjug

Pogledajte još