Kvartet h2 u Beogradu i Novom Sadu

BEOGRAD, 9. juna 2012. (Beta) - Popularni američki Kvartet saksofonista h2 nastupiće u utorak 12. juna u Centru lepih umetnosti Gvarneijus (Guarnerius) u Beogradu, a na tom koncertu biće predstavljen program "Postminimalistički pejzaži", najavili su organizatori.

Američki saksofonisti 10. juna nastupaju u Novom Sadu, a tim koncertima počeće letnju turneju po Evropi, tokom koje će nastupati u Bosni i Hercegovini, Italiji, Irskoj, Velikoj Britaniji i drugim zemljama.

Kvartet h2 dobitnik je brojnih nagrada na prestižnim takmičenjima i od osnivanja 2002. godine postiže uspehe na svetskoj koncertnoj sceni, kao i na listama najprodavanijih kompakt disk izdanja.

Program "Postminimalistički pejzaži" zanimljiv je spoj radova američkih, srpskih i bosanskih autora, inspirisanih avangardom, džez i rok muzikom.

Članovi kavarteta Džefri Dajbl (Geoffrey Deibel), Džefri Lefert (Jeffrey Loeffert), Kimberli Godard-Lefert (Kimberly Goddard-Loeffert) i Džonatan Nikol (Jonathan N i c h o l) predaju muziku na uglednim američkim univerzitetima, a sa uspehom nastupaju i kao solisti.

Pogledajte još