Putin nosi sat od skoro pola miliona evra!

0

Ruski predsednik Vladimir Putin poseduje kolekciju satova vrednu više od pola miliona evra, od čega samo jedan košta 400.000 evra, tvrdi opoziciona partija Solidarnost koja je pustila video-snimak na kojem se vidi Putinov ručni sat.

Kako „Blic“ prenosi Solidarnost je izračunala da satovi koje novoizabrani ruski predsednik nosi na desnoj ruci vrede šest puta više od predsednikovih primanja u 2011. godini, odnosno, vrede 22 miliona rubalja (oko 544.000 evra), dok je bivši premijer prijavio da ima godišnje prihode od 3,6 miliona rubalja (89.000 evra).

List „Moskva tajms“ je objavio fotografije nekoliko skupocenih modela Putinovih satova, među kojima je i Patek Filip („Patek Philippe Perpetual Calendar“), vredan 48.000 dolara, kao i Lange i sinovi ( „A. Lange & Sohne tubrograph”), koji košta čak 400.000 evra.

Putin je poklonio čak dva „Blenpen” ručna sata, čija je ukupna vrednost 13.500 evra. Jedan je poklonio dečaku čobaninu, a drugi, pomalo nerado, metalskom radniku koji mu je sat tražio za uspomenu.

Jedan od sarkastičnih komentara snimka „carevih“ satova jeste onaj koji je postavio bivši vicepremijer Boris Nemcov, koji kaže: „Nije jeo ni pio šest godina kako bi mogao da kupi ovu kolekciju.“

Izvor „Blic

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.