Stigli predlozi na konkursu Uradi nešto

BEOGRAD, 11. juna 2012. (Beta) - Telekom Srbije saopštio je u ponedeljak da je na konkurs te kompanije "Uradi nešto" stiglo više od 100 predloga kojima gradjani, organizacije i institucije žele da u svom neposrednom okruženju naprave pozitivne promene u raznim oblastima.

Navodi se da su predlozi stigli iz 45 gradova i opština u Srbiji i da se najviše njih tiče unapredjenja javnog prostora - parkova, dečjih igrališta, dvorišta i terena, zatim obrazovanja i uključivanja marginalizovanih i ugroženih grupa u zajednicu.

"Izuzetno smo zadovoljni odzivom na konkurs, jer veliki broj prijava iz cele zemlje pokazuje da u Srbiji postoji mnogo ljudi koji žele da menjaju stvari oko sebe, imaju ideju kako to da urade i spremni su da se oko toga i potrude", rekla je Milica Marković, direktorka Sektora za PR Telekoma Srbije.

O tome koji predlozi će biti realizovani odlučiće posetioci sajta "Uradi nešto!" (uradinesto.rs) koji će moći za svoje favorite da glasaju do 24. juna.

Pobednici prvog ciklusa konkursa "Uradi nešto!" biće proglašeni 16. jula 2012. Telekom Srbija će podržati predloge sa najvećim brojem glasova iznosom do 500.000 dinara po predlogu. Ukupan budžet za prvi ciklus je četiri miliona dinara. Predvidjeno je da se taj konkurs održava dva puta godišnje.

Pogledajte još