Đoković izgubio od Nadala u Parizu

Novak Đoković nije uspeo da veže i četvrtu grend slem titulu i da po prvi put osvoji Rolan Garos. Rafael Nadal bio je bolji u nastavku finala prekinutog u nedelju - 6:4, 6:3, 2:6, 7:5.

Novak Đoković :
"Sve se dešava s razlogom, Rafael Nadal je zasluženo pobedio".

Nedelja- prva tri seta

Nadal je u nedelju poveo sa 2:0 i činilo se da će u tri seta rešiti pitanje pobednika. Pogotovo kada je poveo 2:0 u trećem delu igre. Ali, tek tada, priteran uz zid Nole je krenuo da pokazuje svoj najbolji tenis.

Osvojio je osam uzastopnih gemova protiv Nadala na Rolan Garosu, što niko pre njega nije uspeo na pariskom gren slemu u duelu sa Rafom, smanjio na 2:1 i odlično počeo četvrti set.

Ponedeljak - četvrti set

Igrali su obojica izvandredno, poput gladijatora. Činilo se da će Novak uspeti da dođe do petog seta, ali dvostruka servis greška ga je koštala izgubljenog meča.

I u četvrtom meču je pluuštala kiša, ali teniseti nisu želeli da se pomere sa terena. Obojica gladni pobede. Rafa , izgleda više od Novaka.

Đoković - Nadal 5:7 (brejk): Neiznuđena greška Đokovića u lošem trenutku (30:30) i serija Nadalovih forhenda, kojima je oterao Novaka daleko iza osnovne linije i pripremio "teren" za viner - 30:40 i meč lopta.

Nažalost, Novak Đoković nije uspeo da osvoji Rolan Garos. Seo je na klupu gledao u pod, dopk je rafa skakao po tribinama do svog boksa i plačući od sreće slavio sa svojom porodicom.

U prvim izjavama posle meča, Novak je rekao da jeste malo razočaran, ali da se sve dešava s razlogom i da je Rafael Nadal zasluženo pobedio.

Pogledajte još