Tinejdžeri se sve više okreću Tviteru?

Pretpostavlja se da je jedan od razloga što se deca "hlade" od Facebook-a taj što roditelji mogu da ih nadziru preko njihovih profila. Na mrežama poput Twitter-a i Tumlr-a deca mogu da koriste bilo koji pseudonim za koji njihovi roditelji ne znaju pa se zbog toga ne osećaju pod pritiskom. Takođe, ovo prikrivanje identiteta im omogućava da ne moraju da osećaju obavezu da za prijatelja dodaju nekog poznanika samo zato što im je neprijatno da ga odbiju. Isto tako, deci tinejdžerskog uzrasta je posebno zanimljiva i zabavna opcija haštagova (hashtags) koje mogu da formiraju sa raznim grupama svojih prijatelja - pratilaca.

Sudeći po poslednjim istraživanjima posećenosti Interneta, 31 odsto od ukupnog broja intrenet korisnika uzrasta od 18 do 24 godine koristi Twitter, mada neki od njih imaju neaktivne naloge.

Ipak, sa čak 900 miliona korisnika koliko tenutno ima, Facebook-ova neprikosnovena pozicija među društvenim mrežama teško da će u skorije vreme biti uzdrmana. Međutim, ako tinejdžeri zaista budu počeli da gube interesovanje u sve većem broju, kompanija Marka Cukerberga će morati da pronađe neko adekvatno rešenje, ukoliko želi da izbegne sudbinu MySpace-a.

Pogledajte još