Što pre formirati novu Vladu

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Direktor Transparentnosti Srbija Vladimir Goati ocenio je u utorak da je potrebno da se što pre formira nova Vlada jer Srbija svakodnevno bez Vlade gubi oko 50 miliona američkih dolara.

"Ovim pričama (o formiranju Vlade) i novim momentima u toj skoro pa španskoj seriji, gradjani sigurno gube. Ne znam ko će od partija tu dobiti, ali to je skoro sasvim svejedno, i zato Vlada Srbije treba uskoro da se formira da bi mogli da živimo", rekao je Goati na konferenciji za novinare.

Programski direktor Transparentnosti Nemanja Nenadić podsetio je da je borba protiv korupcije figurirala kao jedan od ciljeva svih Vlada Srbije u proteklih 12 godina, ali da ta namera nije bila formulisana u vidu detaljnih i sveobuhvatnih programa, što je ostavilo loše posledice.

Govoreći o tome šta bi nova Vlada Srbije morala da uradi na planu borbe protiv korupcije, Nenadić je rekao da je neophodno da se očuva jedinstvo pravnog poretka, odnosno uspostavi pravna država, obezbedi veći upliv javnosti u proces donošenja odluka, obezbedi strateški pristup u borbi protiv korupcije i oprez pri regulatornim i finanijskim intervencijama.

"Ako opet samo dobijemo maglovita obećanja, nećemo moći da se nadamo napretku. Ne samo na planu borbe protiv korupcije, već i u drugim oblastima", rekao je Nenadić.

Pogledajte još