Deca u Barseloni stalno s loptom

BEOGRAD, 12. juna 2012. (Beta) - Polaznici kampa Barselonine škole fudbala, koji se održava do petka u Beogradu, treniraju isključivo sa loptom, a cilj je da im se prenese način rada slavnog španskog kluba i vrednosti za koje se zalaže, istakao je trener Antonio Klaveria Majol.

"Na treninzima radimo samo sa loptom i svaki igrač uvek ima jednu loptu da se igra sa njom. Nema zabušavanja. Fudbal je igra sa loptom i decu već od njihove šeste godine pokušavamo da naučimo da se stalno dodaju i igraju napadački", rekao je Majol agenciji Beta.

On je kazao da slogan Barselonine akademije fudbala glasi: "sledi prave vrednosti".

"Želimo da širom sveta proširimo Barselonin model rada i da decu naučimo našim metodama treniranja i shvatanja fudbala. Cilj je da im kroz učenje i igru prenesemo vrednosti kao što su lepo vaspitanje, poštovanje, humanost - sve vrednosti koje poseduju naši igrači, koje ih čine dobrim timom", dodao je jedan od petorice trenera iz čuvene fudbalske škole "La Masia" koji su došli u Beograd.

Majol je istakao da se on i njegove kolege Žordi Blanko Moreno, Enrik Vales Eido, Josep Moratala i Robert Ernandez Bonilo trude da u Beogradu rade "kao kod kuće".

Treninzi u kampu Barselonine škole fudbala su za igrače od osam do 16 godina, a održavaju se dva puta dnevno na terenima sportskog centra "Teleoptik" u Zemunu.

Pogledajte još