Kažnjen za ljubljenje Bilića u usta

0

Dvojicu navijača hrvatske fudbalske reprezentacije koštaće po 500 evra i tri godine zabrane ulaska na stadion u Poznanju to što su upali na teren tokom utakmice sa Irskom u Poznanju 10. juna na Evropskom prvenstvu, kako bi poljubili hrvatskog selektora Slavena Bilića.

Sud u tom poljskom gradu je po ubrzanom postupku rešavao danas izgrede 12 navijača, među njima i te dvojice Hrvata, jednog koji nije obuzdao emocije nakon pobede Hrvatske od 3:1 te je ljubio Bilića u usta i drugog koji se zadovoljio poljupcem u obraz.

„Obojica su kaznjena novčano kaznom od 500 evra i zabranom da tri godine uđu na Gradski stadion u Poznanju“, kazala je danas agenciji PAP Agnješka Vejhert Urban iz Okružnog suda u tom poljskom gradu.

Na novčanu kaznu 250 evra i da nadoknadi štetu sud je kaznio i Hrvata koji je polomio prozore na jednom parkiranom automobilu.

Hrvatski državljanin koji je uhvaćen da preprodaje ulaznice presudu će morati da sačeka do 19. septembra.

Zbog izgreda tokom i posle utakmice Hrvatska – Irska 10. juna u Poznanju privredeno je sedam hrvatskih državljana. Neki od njih zbog tuče navijača suparničkih hrvatskih klubova u nedelju uveče na trgu u Poznanju.

Beta

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.