Češka sa dva brza gola pobedila Grčku

Česi su poveli u 3. minutu golom Petra Jiračeka, a na 2:0 povisio je Vaclav Pilar u 6. minutu.

Pogodak za Grčku postigao je Teofanis Gekas u 53. minutu.

POGLEDAJ VIDEO: Češka - Grčka 2:1

Česi su poveli posle brze akcije kroz sredinu terena, kada je Tomaš Hubšman dodao loptu do Jiračeka, a on šutirao sa ivice kaznenog prostora u desnu stranu. Njegov udarac nije bio previše precizan, ali je golman Kostas Halkias uspeo samo da zakači loptu.

Grčki čuvar mreže nije uspeo da zaustavi loptu ni posle centaršuta Teodora Gebrea Selasija, tri minuta kasnije. Ona je prošla pored njega posle ubacivanja sa desne strane do Vaclava Pilara, koji je bio uspešniji u petercu od dvojice odbrambenih igrača Grčke – Vasilisa Torosidisa i Kostasa Kacuranisa.

Novi problem za Grčku usledio je u 22. minutu, pošto se povredio 38-godišnji golman Halkias. Umesto najstarijeg igrača na turniru u igru je ušao Mihalis Sifakis.

Halkias je drugi fubaler Grčke koji se povredio na ovom turniru. Zbog povrede ligamenata u utakmici 1. kola sa Poljskom odbrambeni igrač Avram Papadopulos se već vratio kući, a predstoji mu oko šest meseci pauze.
(old_image)
Posle furioznog starta reprezentativci Češke nisu imali mnogo problema da kontrolišu igru tokom prvog poluvremena, a najugroženiji bili su u 41. minutu, kada je zbog ofsajd pozicije poništen gol glavom Jorgosa Fotakisa.

Drugo poluvreme počelo je šansom za Milana Baroša, ali se napadač Češke spetljao u protivničkom šesnaestercu, a onda i napravio faul.

Grci su smanjili na 1:2 u 53. minutu posle velike greške golmana Petera Čeha, kojem je ispala lopta nakon centaršuta Jorgosa Samarasa. Gekas je bio usamljen na 12 metara i nije mu bilo teško da postigne pogodak samo osam minuta po ulasku u igru umesto Fotakisa.

Prvaci Evrope iz 2004. godine, međutim, do kraja meča nisu uspeli da izbegnu poraz.

Grčka je prethodnom meču igrala nerešeno 1:1 sa Poljskom, dok je Češka bila ubedljivo poražena od Rusije sa 1:4.

Posle nepotpunog 2. kola na tabeli Grupe A vode Rusija i Češka sa po tri boda, dok Poljska i Grčka imaju po jedan.

Beta

Pogledajte još