Partizan poveo sa 2:1 protiv Zvezde

Najefikasniji igrač meča bio je krilni centar crno-belih Vladimir Lučić sa 19 poena. Milan Mačvan je ubacio 12, Dominik Džejms 11, a Dušan Kecman i Miroslav Raduljica po 10.

Zvezdu je predvodio Bojan Popović sa 14 poena, dok je Mile Ilić postigao 12.

Naredni duel "večitih" rivala igraće se u petak u 20.00 u Železniku, pošto je hala Pionir zauzeta za utakmicu ženske odbojkaške reprezentacije Srbije u Gran Priju protiv Argentine.

Titulu prvaka države osvojiće ekipa koja prva dođe do tri pobede.

Partizan je došao do pobede u prilično izjednačenoj i napetoj utakmici.

Zvezda nije nijednom vodila, samo je u dva navrata uspela da izjednači, ali je u finišu mogla da preokrene, pošto je na dva minuta pre kraja meča prišla na tri poena zaostatka, ali nije uspela da uradi ništa više.

Oba tima su igrala bez pravog napada, oslanjajući se na pojedinačne akcije. Crno-beli su početkom poslednje četvrtine vodili sa 16 poena razlike, ali to im nije bilo dovoljno za mirnu završnicu.

Desetostruki uzastopni šampion slavio je na kraju zahvaljujući nešto boljem procentu šuta i većem broju skokova.

(old_image)

Nijedna ekipa nije pokazala raznovrsnost u napadu, a obe su se oslanjale na raspoložene pojedince. Partizan su predvodili Vladimir Lučić i Milan Mačvan, a Zvezdu Mile Ilić i Vuk Radivojević, uz povremenu pomoć ostalih.

Crno-beli su imali manje-više sigurno vođstvo do poslednje četvrtine, kada su poveli sa 16 poena prednosti, a Zvezda je odgovorila serijom od 12:2 za neizvesnu završnicu. Kada su crveno-beli prišli na 70:67 košem Bojana Subotića dva minuta pre kraja, delovalo je da je preokret blizu, ali je to sprečio najiskusniji prvotimac Partizana Dušan Kecman trojkom za 73:67.

Posle još po jednog realizovanog napada, desio se možda ključni trenutak u završnici, kada je Dominik Džejms ukrao loptu Bojanu Popovića minut i 41 sekundu pre kraja, posle čega je Dragan Milosavljević postigao koš za nedostižnih 77:68 90 sekundi pre kraja.

Ovaj derbi ličio je na one od pre nekoliko godina, jer je sada više navijača Zvezde ušlo u halu, tako da je u hali bilo bučno. Nisu izostale ni tenzije, tipične za finale i za "večite" derbije. Često su u teren uletali razni predmeti i petarde, a obe "klupe" su često bučno reagovale na odluke sudija.

U jednom trenutku došlo je do verbalnog obračuna uz aut liniju trenera Partizana Vladimira Jovanovića i tim-menadžera Zvezde Nebojše Ilića, ali su sudije smirile situaciju bez tehničkih greški.

Beta

Pogledajte još