EURO: 24 povređenih, 180 uhapšenih

U međusobnim okršajima poljskih i ruskih huligana i napadima na policiju povređeno je 24 ljudi, koje je hitna pomoć prevezla u bolnice, a povređeno je i 10 policjaca, kazao je jutros portparol prestoničke policije Maćej Kračinjski.

U treznilištima su noć provela 33 navijača, koji su bili suviše pijani da bi ostali na ulici.

Hapšenjima nije kraj, iako je policija do sada uhapsila 180 izgrednika, od toga 150 Poljaka, 20 Rusa, jednog Španca i jednog Mađara, saopštila je policija.

POGLEDAJ FOTO GALERIJU: Tuča poljskih i ruskih navijača

"Ne pamtim odavno da smo hapsili toliko ljudi i morali da intervenišemo na takav način", kazao je Kračinjski.

Najveći neredi izbili su pre utakmice, kada je glavnina ruskih navijača, njih oko 5.000, uz jako obezbeđenje policije organizovano prošla centrom Varšave do Narodnog stadion, istovremeno obeležavajući svoj državni praznik, 12. jun, Dan Rusije.

Marš ruskih navijača, koji su se kako su i obećali uzdržali od političkih parola i komunističkih simbola, duž trase pokušavale su da napadnu i ometu grupe poljskih huligana, a pojedine grupice Poljaka i Rusa upuštale su se u tuče u obližnjim ulicama pored trase.
(old_image)
Kada je počela utakmica, poljski huligani pokušali su da prodru u navijačku zonu, gde je utakmicu pratilo oko 60.000 navijača, i Poljaka i Rusa i stranaca koji nisu imali ulaznice za meč.

Iako je nakon utakmice bilo mirnije a prvo su zbog bezbednosti izašli sa stadiona poljski navijači, tokom noći je policija morala da interveniše u centru zbog poljskih i ruskih huligana koji su unapred dogovorili okršaje u Starom gradu.

POGLEDAJ VIDEO: Tuča poljskih i ruskih huligana

Da smire nerede i rasteraju huligane nije bilo dovoljno 6.000 policajaca koliko je izdvojila Varšava, već je u pomoć tokom večeri priteklo još 1.000 policajaca iz Gdanjska i Krakova.

Policija je obezbedila i hotel Bristol blizu Predsedničke palate u kojem je smeštena ruska fudbalska reprezentacija.

Utakmica Rusija-Poljska završena je sinoć nerešeno 1:1, uz do sada najveće huliganske izgrede od početka Evropskog prvenstva u fudbalu 8. juna.

Beta

Pogledajte još