INFANT po 39. put u Novom Sadu

NOVI SAD, 13. juna 2012. (Beta) - Na ovogodišnjem 39. Internacionalnom festivalu alternativnog i novog teatra (INFANT) u Novom Sadu, od 25. juna do 3. jula biće izvedeno 17 predstava u takmičarskoj selekciji, najavili su u sredu organizatori.

Festival će okupiti 20 pozorišnih trupa iz zemlje i inostranstva, a medju gostima će nastupiti i glumačke trupe iz Slovenije, Bugarske, Francuske, Madjarske, SAD, Belgije i Rusije.

Selektor festivala Deneš Debrei rekao je na konferenciji za novinare da je ove godine selekcija festivala "mešanog karaktera", tako da će nastupiti i plesne trupe, lutkarska pozorišta, a biće održani i pozorišni performansi.

"Nismo mogli uradimo sve što smo želeli, jer zbog ekonomske krize odredjene pozorišne trupe ne mogu da učestvuju. Zato smo odlučili da festival nema neku posebnu temu, već da se fokusiramo na to da dovedemo važne i dobre predstave", rekao je Debrei.

Izvršni producent festivala Simon Grabovac rekao je da je objedinjujući motiv festivala zapravo "veza izmedju realnih i digitalnih svetova", jer će na festivalu pored klasičnog pozorišnog dela biti predstavljena i digitalna umetnost.

Festival INFANT organizuje Kulturni centar Novog Sada.

Pogledajte još