Portugal pobedio Dansku

Golove za Portugal su postigli Pepe u 24. minutu, Elder Poštiga u 36 i Silvestre Varela u 87. minutu, a za Dansku Nilkas Bendtner u 41. i 80. minutu.

POGEDAJ VIDEO: Portugal - Danska 3:2

Portugalija je u veoma dobroj utakmici, punoj uzbuđenja i neizvesnosti, zasluženo slavila u duelu protiv Danske, pa je ostala u trci za plasman u četvrtfinale evropskog prvenstva. Dragocen trijumf izboren je u samom finišu susreta pogotkom Silvestrea Varele, koji je samo tri minuta ranije ušao u igru zamenivši Mejreleša.

Oba tima ispunila su očekivanja, jer su prikazali napadačku igru bez mnogo kalkulacija. Iako je Dancima odgovarao i remi, nisu se "zabunkerisali", već su otvoreno parirali protivniku kojem je očajnički bio neophodan pun pogodak na večerašnjem meču.

Portugalci su većim delom utakmice bili bolji i nadmoćniji, a njihova inicijativa krunisana je već u prvom delu, kada su poveli sa 2:0. Činilo se da će lako završiti posao, međutim, uporni Danci nisu se predavali, pa su preko Bendtnera smanjili prednost i najavili veliku borbu.
(old_image)
Brojne promašene prilike, posebno Kristijana Ronalda, umalo da skupo koštaju izabranike selektora Paula Benta. Zvezda madridskog Reala upropastio je nekoliko zicera, a najveći u 78. minutu kada je bio potpuno sam ispred protivničkog golmana.

Po pravilu, usledila je kazna jer je Bendtner izjednačio dva minuta kasnije, ali je ogromno olakšanje celom timu, posebno kapitenu Ronaldu, doneo Varela sjajnim pogotkom za konačan trijumf.

Oba tima su u konkurenciji za plasman u drugu fazu, a u poslednjem kolu Portugalija igra protiv Holandije, dok se Danska sastaje sa Nemačkom.

(Tanjug)

Pogledajte još