Beogradska rakija tura

Rakija se pije u svakoj prilici, i kada se slavi i kada se tuguje, i pre doručka, na prazan stomak, rakija jednako prija kao i posle dobre večere. Rakija je idealan poklon za stranca i znak dobrodošlice pravog domaćina, dok se stara porodična rakija iznosi samo u značajnim trenucima ili daruje odabranima.
Mislite da o rakiji uglavnom znate sve. Ali da li je baš tako?

Od kada se proizvodi rakija u Srbiji? Zašto je šljivovica kraljica svih rakija? Kakve čaše se koriste za određene rakije, na kojoj temperaturi se služe i kada, sa kojom hranom se najbolje slažu i na kraju krajeva gde su srpske rakije na svetskoj sceni žestokih pića?
Odgovore na ova i slična pitanja možete čuti u okviru Beogradske rakija ture.

Zanimljiva turističko-zabavna ponuda se organizuje uz podršku Turističke organizacije Beograda i obuhvata obilazak Destilerije - restorana&rakia bara, gde možete upoznati sve tajne srpske rakije i naravno najbolje meze. Ovaj svojevrstan hram rakije, nalazi se neposredno ispod Hrama Svetog Save i osim gastronomske ponude sadrži i izložbenu postavku i jedinstven enterijer koji ističe sve faze proizvodnje rakije. U okviru Destilerije nalazi se i Rakia&Co – prodavnica sa izabranim rakijama i drugim delikatesima poput ajvara, džemova i slatkog, čokolada sa rakijom, šljivama u čokoladi itd.
Beogradska rakija tura podrazumeva degustaciju dve ili više rakija, stručna i zabavna predavanja i po potrebi usluge prevodioca. Organizuje se za min. 8 osoba, u terminu po dogovoru i uz rezervaciju min. jedan dan ranije.

Na Beogradsku rakija turu se možete prijaviti na mail branko.nesic@rakiabar.com ili tel: +381 (0)11 2436 098

Pogledajte još