Predavanje Jakoba Dalgrena u KC Grad

BEOGRAD, 14. juna 2012. (Beta) - Savremeni švedski umetnik mladje generacije Jakob Dalgren predstaviće svoje radove u subotu, 16. juna u okviru umetničkog rezidencijalnog programa "Inspiracija Beograd" koji organizuje Kulturni centar Grad, saopštili su u četvrtak organizatori.

Dalgren, koji je do sada učestvovao u više od 90 grupnih izložbi u Evropi i SAD, u subotu će govoriti o svojim dosadašnjim radovima, koje, kako se navodi u saopštenju, "odlikuje duhovita i ironična upotreba svakodnevnih predmeta koji su tipični za vreme masovne proizvodnje i potrošnje u kojem živimo".

Umetnik će u Srbiji boraviti tri nedelje u junu, a u okviru rezidencijalnog programa radiće na instalaciji u galeriji KC Grad koja će biti inspirisana njegovim boravkom u Beogradu.

Kulturni Centar GRAD od ove godine organizuje umetnički rezidencijalni program pod nazivom "Inspiracija Beograd" u okviru kojeg će više renomiranih stranih umetnika gostovati u Beogradu i imati prilike da "inspiraciju za svoj rad pronadju u ovom gradu i kontaktu sa njegovim stanovnicima".

Dalgren je 2006. godine bio predstavnik Švedske na Venecijanskom Bijenalu, a srpskoj publici je poznat po učešću na beogradskom Oktobarskom Salonu 2006 u selekciji Rene Blok.

Pogledajte još