Ivković pozvao sedmoricu debitanata

BEOGRAD, 14. juna 2012. (Beta) - Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Dušan Ivković pozvao je 24 igrača na pripreme za kvalifikacione mečeve za Evropsko prvenstvo, medju kojima su sedmorica debitanata i jedan povratnik u nacionalni tim.

Ivković je na pripreme, koje počinju 9. jula u Beogradu, pozvao Danila Andjušića, Nemanju Jaramaza, Nemanju Nedovića, Mladena Jeremića, Andreju Milutinovića, Vladimira Lučića i Milovana Rakovića, koji nikada nisu igrali u seniorskom timu, a vratio je košarkaša Samare Dragana Labovića.

Igrači će se okupiti 9. jula, i tu će trenirati do 16, kada putuju u Vršac. Tamo će ostati do 22. jula i odigraće tri trening utakmice. U Sloveniju se putuje 30. jula, a tamo će Srbija učestvovati na turniru sa Hrvatskom, BiH i Slovenijom. Nakon toga sledi povratak u Beograd, u kome 9. avgusta počinje turnir sa Madjarskom, Turskom i Slovenijom.

Ivković je pozvao sledeće igrače:

Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleskasndar Rašić, Danilo Andjušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Mladen Jeremić, Andreja Milutinović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Novica Veličković, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milovan Raković, Dejan Musli, Miroslav Raduljica i Mile Ilić.

Evropsko prvenstvo održaće se 2013. godine u Sloveniji.

Pogledajte još