Duda pozvao sedmoricu debitanata i vratio Labovića

Ivković je na pripreme, koje počinju 9. jula u Beogradu, pozvao Danila Anđušića, Nemanju Jaramaza, Nemanju Nedovića, Mladena Jeremića, Andreju Milutinovića, Vladimira Lučića i Milovana Rakovića, koji nikada nisu igrali u seniorskom timu, a vratio je košarkaša Samare Dragana Labovića.

Igrači će se okupiti 9. jula, i tu će trenirati do 16, kada putuju u Vršac. Tamo će ostati do 22. jula i odigraće tri trening utakmice. U Sloveniju se putuje 30. jula, a tamo će Srbija učestvovati na turniru sa Hrvatskom, BiH i Slovenijom. Nakon toga sledi povratak u Beograd, u kome 9. avgusta počinje turnir sa Mađarskom, Turskom i Slovenijom.

Ivković će 25. juna skratiti spisak na 18 igrača, a konačan sastav od 12. imena treba da se prijavi do 4. jula.

Srbija se nalazi u kvalifikacionoj Grupi A, sa Crnom Gorom, Islandom, Estonijom i Slovačkom.

"Orlovi" prvi meč igraju 14. avgusta u Rejkjaviku protiv Islanda, a onda dočekuju Crnu Goru 18. avgusta.

Ivković je pozvao sledeće igrače:

Miloš Teodosić, Stefan Marković, Milenko Tepić, Aleskasndar Rašić, Danilo Anđušić, Nemanja Jaramaz, Nemanja Nedović, Ivan Paunić, Marko Kešelj, Mladen Jeremić, Andreja Milutinović, Nemanja Bjelica, Vladimir Lučić, Novica Veličković, Duško Savanović, Zoran Erceg, Milan Mačvan, Dragan Labović, Nenad Krstić, Kosta Perović, Milovan Raković, Dejan Musli, Miroslav Raduljica i Mile Ilić.

Evropsko prvenstvo održaće se 2013. godine u Sloveniji.

Beta

Pogledajte još