Velika cica maca: Par živi sa bengalskim tigrom! (VIDEO)

Južnoafrički par Majkl Džejmison i Džeki Smit uživaju u društvu svog kućnog ljubimca - vragolastog bengalskog tigra po imenu Enco. Mnogima ovo druženje deluje čudno i, pre svega, opasno, ali jednogodišnji Enco uživa u druženju sa svojim ljudskim prijateljima, ali i 14 pasa.

Majkl i Džeki su Enca kupili kada je imao svega devet nedelja, ali sada je prava, velika divlja mačka od skoro 170 kilograma, koja ponekad voli i da napravi nered po kući. Međutim, oni tvrde da se Enco odlično uklopio u ovu neobičnu porodicu, pa tako svako jutro dotrči u kuhinju poput deteta i zauzima svoje mesto za stolom čekajući doručak.

- Imati u kući ovakvog ljubimca je neverovatno. Ne mogu to ni sa čim da uporedim, jer s njim je svak dan drugačiji - kaže Majkl, ali ipak i ističe da "igranje sa tigrom može biti veoma opasno, jer ako te zgrabi na pogrešnom mestu može se desiti i da krene krv".

Iako, Enco jede mačiju hranu, on uživa i u grickanju nameštaja, ali njegovim vlasnicima to ne smeta.

Međutim, postavlja se ključno pitanje: kako i gde su Majkl i Džeki kupili Enca, s obzirom da se radi o divljoj životinji i ugroženoj životinjskoj vrsti? Ali, izgleda novinare tabloida "The Sun" i "Mirror" to nije previše zanimalo...

Pogledaj video kako se Enco provodi sa svojim ljudskim prijateljima!

Pogledajte još