Uz plavu zastavu otvorena kupališna sezona

BEOGRAD, 15. juna 2012. (Beta) - Kupališna sezona na Adi Ciganliji otvorena je u petak podizanjem "plave zastave", priznanjem koje beogradsko kupalište svrstava medju najlepše plaže sveta.

Zamenik direktora "Ade Ciganlije" Robert Djukić rekao je da mu je najveće zadovoljstvo što se ovogodišnja sezona otvara na najlepši način priznanjem kojim su Srbija i Ada svrstani medju najuredjenije plaže sveta.

"Značaj i razlog da budemo ponosini je utoliko veći što je ovo prva 'plava zastava' za Srbiju i što je ona rezultat napora da sugradjima pružimo uslugu u skladu sa evropskim standardima", rekao je Djukić.

Prema njegovim rečima, jedan od najvažnijih kriterijuma za dodelu priznanja, pored kvaliteta vode i zaštite životne sredine, je i bezbednost gradjana o kojoj će voditi računa spasilačke ekipe, policija i Hitna pomoć.

Ekipe Hitne pomoći imaće tri ambulante na Adi Ciganliji koju će činiti lekar i tehničar, kao i pedijatar koji će boraviti svakodnevno od 10 do 16 sati.

Direktor Hitne pomoći Nenad Ivančević rekao je novinarima na Adi Ciganliji da se ukazala potreba da se od ove godine u lekarsku ekipu uključi i pedijatrijska služba zbog raspusta i velikog broja roditelja i dece koja dolaze na kupanje.

Pogledajte još