Sertifikati konsultantima malih i srednjih firmi

BEOGRAD, 15. juna 2012. (Beta) - Nacionalna agencija za regionalni razvoj Srbije uručila je u petak sertifikate prvoj grupi od 22 konsultanata za mala i srednja preduzeća.

Za obuku konsultanata Evropska unija je obezbedila tri miliona evra kroz Projekat unapredjenja inovativnosti i konkurentnosti malih i srednjih preduzeća.

Sertifikacija je počela u januaru 2012. godine, a obuku su prošli savetnici, konsultanti i treneri koji mogu da rade sa malim i srednjim preduzećima na projektima strateškog poslovnog razvoja od započinjanja poslovanja, preko faze razvoja do rasta i internacionalizacije.

Za besplatnu obuku za dobijanje sertifikata za savetovanje privrednika mogu da se prijave i specijalizovani konsultanti koji pružaju usluge kao što su uvodjenje standarda kvaliteta, razvoj ljudskih resursa, finansijski menadžment.

Na dodeli sertifikata najavljeno je da će Nacionalna agencija za regionalni razvoj napraviti registar poslovnih konsultanata će biti dostupan na njenom portalu (www.narr.gov.rs) a biće uveden i proces sertifikacije konsultantskih kompanija.

Pogledajte još