Francuska pobedila Ukrajinu

Golove za Francuze postigli su Žeremi Menez u 53. i Joan Kabaj u 56. minutu.

Utakmica je počela u 18.00, ali je posle četiri minuta i 20 sekundi prekinuta zbog nevremena, a nastavljena je u 19.00.

POGLEDAJ VIDEO: Francuska- Ukrajna 2:0

U drugom meču Grupe D na Evropskom prvenstvu u Poljskoj i Ukrajini večeras od 21.00 igraće Engleska i Švedska.

Francuzi su bili bolji, stvorili mnogo više prilika, a za Ukrajinu je najveću šansu promašio dvostruki strelac na prethodnoj utakmici Andrej Ševčenko.

Najbolje prilike za Francuze u prvom poluvremenu propustili su Žeremi Menez, koji je prvi put šutirao pored gola sa 15 metara, a drugi udarac mu je odbranio Andrej Pjatov pošto je posle dodavanja Franka Riberija neometan šutrao sa 10 metara.

Ukrajina je najveću šansu imala u 34. minutu kada je, posle odlične duge lopte Eugena Sjelina, Ševčenko izašao sam pred gol Francuza i šutirao sa 10 metara, ali mu je odbranio Ugo Loris.

Francuzi su poveli posle akcije Riberija koji dodao do Meneza, a krilni napadač je ušao u šesnesterac i udarcem levom nogom savladao Pjatova.

Prednost od 2:0 Francuzi su stekli posle dobre akcije Benzeme, koji je prevario dvojicu protivničkih igrača i dodao do Kabaja, a on je sa 12 metara šutirao ispred Andreja Jarmolenka i postigao pogodak.

Kabaj je u 64. minutu mogao da donese ubedljiviju prednost Francuzima, ali je, posle dodavanja Nasrija, pogodio stativu šutem sa ivice šesnaesterca.

Francuzi su do kraja kontrolisali utakmicu i nisu dozvolili Ukrajincima da stvore ozbiljniju šansu.

Beta

Pogledajte još