Platini pozvao navijače na dostojanstvo

0

Predsednik Evropske fudbalske unije (UEFA) Mišel Platini apelovao je na navijače da se ponašaju dostojanstveno i da se međusobno poštuju na kontinentalnom šampionatu u Poljskoj i Ukrajini.

„EP je do sada bio praznik fudbala, na i izvan terena. Ovo je pravi festival golova, zabave, uzbudljivih duela i svi igrači i navijači trebalo bi da budu ponosni“, navodi se u saopštenju prvog čoveka UEFA.

On je naveo da je normalno da postoji sportski rivalitet među navijačima, jer na šampionatu igra 16 različitih nacija i svi se bore za titulu šampiona Evrope.

„Apelujem na sve koji će večeras ići u Varšavu ili Vroclav da se ponošaju dostojanštveno i da poštuju protivnika. Većina navijača se i do sada uzorno ponašala, nadam se da će tako ostati i do kraja takmičenja“, naveo je Platini.

Tokom prva dva kola uvodne faze EP došlo je do nekoliko ozbiljnih incidenata. Međusobne okršaje u Varšavi imali su poljski i ruski navijači, a uhapšeno je skoro 200 huligana.

Pored toga, navijači Hrvatske obilato su koristili pirotehnička sredstva na stadionima, a neki od njih vređali su Italijana Marija Balotelija na rasnoj osnovi.

(Tanjug)

Slični članci

Ostavite komentar

Your email address will not be published.