Srpski odbojkaši izgubili od Kube

Utakmica je odigrana u Gradskoj dvorani pred 1.100 gledalaca, a sudili su Holanđanin Peter Grunevegen i Bela Hobor iz Mađarske.

SRBIJA: U. Kovačević (10), Janić (7), Terzić (5), Vujić, Mitić (4), Rašić (8), Dokić, Starović (12), Brđović (1), Lisinac (2) i Petrić.

KUBA
: Leon (15), Estrada, Leiva, Gutijeres, Sepeda (12), Dahner (9), Bel (8), Fijel, Biset, Mesa (8), Dijas (4) i Ernandes (1).

Otpor podmlađene srpske reprezentacije najboljim odbojkašima Kube trajao je 69 minuta.
Ovakav epilog, možda, nije očekivan posle fantastične partije izabranika Igora Kolakovića protiv Rusije, ali je razumljiv. U pitanju je, ipak, tim koji ne igra često zajedno i kod kojeg su oscilacije normalna pojava.

Upravo u tim oscilacijama bi trebalo tražiti uzroke poraza, jer nije bilo realno očekivati da podmlađena reprezentacija ponovi igru od prethodnog dana kada je, na opšte iznenađenje, savladala favorizovanu Rusiju.

U obzir, svakako, treba uzeti i činjenici da je srpska reprezentacija bila oslabljena neigranjem Aleksandra Atanasijevića koji je zbog prehlade ostao u hotelu. Kada se sve sabere izdanje Kolakovićevih izabranika i nije bilo loše imajući u vidu da su u velikoj meri bili ravnopravan suparnik, a da su možda mogli i da dobiju poslednji set.

Poslednju utakmicu drugog vikenda Svetske lige reprezentacija Srbije igra već večeras od 21,30 h po našem vremenu protiv Japana.

Uoči poslednjeg kola Kuba vodi na tabeli sa 11 bodova. Slede Srbija sa devet, Rusija osam i Japan sa dva boda.

(Tanjug)

Pogledajte još