Dačić saopštava s kim će u novu vladu

Lider socijalista najpre će se danas sastati sa liderom URS-a Mlađanom Dinkićem a potom održati pres konferenciju, na kojoj bi trebalo bi da saopšti sa kim će nastaviti pregovore o vladi, saznaje RTS.

Lider Partije ujedinjenih penzionera Srbije (PUPS) Jovan Krkobabić očekuje da će danas ili u ponedeljak koalicija SPS-PUPS-JS sa Demokratskom strankom pronaći parlamentarnu većinu i da će potom izaći i sa konkretnim rešenjima. "Očekujem da kandidat za mandatara do ponedeljka pronađe i odredi parlamentarnu većinu, to je moja nada i moje očekivanje", rekao je Krkobabić Tanjugu.

Lider PUPS-a nije precizirao ko bi, osim koalicije SPS-PUPS-JS i stranka okupljenih oko DS bio treći partner, s obziorom na to da te stranke imaju ukupno 111 mandata, a za skupštinsku većinu je neophodno najmanje 126 poslanika.

Demokratska stranka je 15. juna na sednici užeg Predsedništva odlučila da održi dodatne konsultacije vezane za formiranje vlade sa koalicijom SPS-PUPS-JS, LDP-om i URS-om.

Kako je saopšteno iz DS-a, uže Predsedništvo odlučilo je da ta stranka treba da intezivira pregovore vezane za pravljenje programske vlade zasnovane na odgovornoj ekonomskoj politici, borbi protiv siromaštva i borbi protiv korupcije, sa ciljem da ta vlada bude stabilna i podržana od široke većine u Skupštini Srbije.

Tanjug

Pogledajte još