Pregovori dugi zbog neodlučnosti DS

NOVI SAD, 18. juna 2012. (Beta) - Predsednik Opštine Indjija Goran Ješić ocenio je da pregovori o novoj vladi Srbije traju predugo zbog neodlučnosti Demokratske stranke (DS), čiji je i on član.

Ješić je u intervjuu za list Dnevnik rekao da bi u novu vladu morali ući Ujedinjeni regioni Srbije (URS) i Liberalno demokratska partija (LDP), kao i da DS nije smeo da zaobilazi lidera URS-a Mladjana Dinkića na početku tih pregovora.

"Socijalistička partija Srbije (SPS) je bila solidan partner i zapravo je čekala našu odluku. Mislim da je ovde neodlučnost na strani DS i da je ta naša neodlučnost uticala na to da neke naše tradicionalne partnere guramo na drugu stranu, odnosno ka Srpskoj naprednoj stranci (SNS)", kazao je Ješić.

Dodao je da ne misli samo na URS, već i na SPS, zbog čega su se i pojavile priče o mogućem zaokretu u pregovorima o vladi.

"Očekujem ipak da se ti nesporazumi okončaju ovih dana", rekao je Ješić i ocenio da je URS neophodan kao partner u novoj vladi i da je za njega neprihvatljivo da demokratama SPS bude bliži partner od URS-a.

Pogledajte još