Zvezda počela pripreme

BEOGRAD, 18. juna 2012. (Beta) - Trener Crvene zvezde Robert Prosinečki rekao je svojim fudbalerima u ponedeljak na početku priprema za novu sezonu da ekipa, kao i uvek, ima imperativ osvajanja domaće titule.

"Imperativ titule je tu, kao i svake sezone. Mislimo da smo sada ekipa koja može da osvoji prvenstvo. Osim toga, cilj nam je i da što duže ostanemo u Evropi. Najvažnije je da ostane 'kostur' ekipe, na čemu svi radimo. Pojačali smo se dovodjenjem (Elija) Babalja, a nije isključeno da bude još dolazaka. Možemo očekivati dobre rezultate", rekao je Prosinečki u Beogradu na prvom okupljanju posle odmora.

Na pripreme se javilo 26 igrača. U utorak će doći Kadu Mendeš i Danijel Asamoa, a u sredu Evandro. Petorica reprezentativaca treba da se jave treneru 22. juna. Osim Babalja, od novajlija tu su bili i Ljubo Nenadić i promovisani omladinci Stevan Luković, Veljko Simić, Vukan Savićević i Stefan Čikić.

Na pripreme nije došao Kristijano Borha, koji je u Zvezdi igrao na pozajmici i koji je sada blizu povratka u svoj brazilski klub Kašijas de Soul. Generalni sekretar kluba Djordje Stefanović rekao je da su crveno-beli ranije najavili da ne mogu da zadrže napadača ako se ne promene uslovi pozajmice i da se zato uprava odlučila za Babalja.

Crveno-beli će u Beogradu biti do petka, 22. juna, a onda putuju u slovenačku Roglu. U Beograd se vraćaju 2. jula, a od 4. do 14. istog meseca spremaće se na Zlatiboru.

Pogledajte još